24 d’octubre del 2012

Festival d'Arquitectura de Barcelona 48h OpenHouse Barcelona




Aquest cap de setmana, 27 i 28 d'octubre, tenim a Barcelona, la principal cita amb l'arquitectura de la ciutat: 48h OpenHouse Barcelona. Un cap de setmana on podem trobar les portes obertes a més de 150 edificis de tot tipus, forma i mida de la ciutat.




48h OpenHouse s'inicia a London l'any 1992 i des d'aleshores s'ha introduït arreu del món amb ciutats participants com New York, Dublin, Tel Aviv, etc. L'any 20120 va ser la primera vegada que es va celebrar a Barcelona i hi van participar més de 25.000 ciutadans i a la 2º edició més de 35.000 demostrant que l'interès per l'arquitectura i l'urbanisme de la nostra ciutat va incrementant any rera any.

L'OpenHouse és una activitat adreçada als barcelonins "per obrir la bona arquitectura a la ciutat" per tal de fer-los viure l'arquitectura i la ciutat per tal de descobrir nous indrets únics. A la vegada, es programen diverses activitats al llarg del cap de setmana, diferentes visites guiades per arquitectes sobre diferentes temàtiques: Disseny, Arquitectura i Salut, Experiències: Aparadors de Sant Antoni, Transformar l'Espai Urbà i Innovació a l'Abast.

Alguns dels edificis participants són: Cercle del Liceu, Habitatge al Raval construït al 1911 per Josep Pujol i Brull i reconterit en hagitatge taller per una artista plàstica, Torre d'Aiguës de la Catalana de Gas, Casa Macaya, Antiga Fàbrica Lehman, Refugi Antiarei de la Pça del Diamant, Habitatges amb serveis per a Gent Gran Torre Júlia, Fabra i Coats, Pis Museu de la Casa Bloc Habitatge 1/11, Hangar, Hivernacle (antiga Fàbrica de Plàstics), Monestir Valldonzella, Torre Amat, i un llarg etcètera. 


A tots aquells a qui els agradar redescobrir la seva ciutat, que els agrada sentir-se turista a casa seva, quina millor oportunitat que aquesta per tal de poder conèixer edificis que normalment estan fora de l'avast de qualsevol ciutadà, de disfrutar de qualsevol de les visites guiades en algun dels més de 150 edificis oberts aquest cap de setmana? Qui s'animi que també tingui preparada la càmara de fotos o el mòvil per tal de poder captar instantànies per participar en algun dels 2 concursos organitzats al llarg del cap de setmana.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada