21 d’octubre del 2011

48h Open House Barcelona: Descobreix la teva ciutat!




Aquest cap de setmana del 22 d’octubre, Barcelona viurà un esdeveniment cultural únic i totalment de franc, el 48H Open House Barcelona. Més de 160 edificis de tot tipus i forma de la ciutat de Barcelona obriran les portes per a qualsevol curiós que els vulgui visitar. D’aquesta manera, es convida al visitant a explorar i entendre el valor d’un espai ben construït i dissenyat. 

L’Open House es va iniciar a London l’any 1992, i des d’aleshores el concepte open house s’ha exportat a New York, Dublín, Tel Aviv, Galway i finalment a Barcelona. La primera vegada que es va desarrollar a la ciutat de Barcelona va ser l’any passat i va tenir una molt bona acollida amb més de 250.000 persones. 

És una bona oportunitat per redescobrir la nostra ciutat coneixent edificis que moltes vegades estan tancats al públic ja que entre els edificis seleccionats hi ha cases-tallers, oficines, apartaments i cases privades i nombrosos edificis públics com ajuntaments de barri, biblioteques, etc. repartits per tota la ciutat. A la vegada els ciutadans podran parlar amb els arquitectes que han dissenyat l’obra en qüestió, amb els usuaris o amb els encarregats de la planificació o fins i tot poder participar en activitats variades per compendre què és l’arquitectura.


Alguns dels edificis participants a l'OHBarcelona 2011.


La organització de l’Open House Barcelona és l’Associació cultural Arquitectura Reversible per la divulgació del patrimoni arquitectònic de Barcelona i que treballa per ajudar a entendre i viure l’arquitectura sent l’OHBarcelona la principal eina d’actuació i difusió d’aquests valors.

En el següent mapa podeu trobar detallat tots edificis participants a l'OHBarcelona 2011.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada