28 de setembre del 2011

Nou Museu Gucci a Florència





Gucci celebra els 90 anys de la firma amb la inauguració del Museu Gucci a Florència. Avui, dia 28 de setembre, s’inaugura pel gran públic i ahir a la nit va tenir lloc la inauguració amb grans personatges del món del paper couché i de la moda, personatges com Carlota Casiraghi, Anna Wintour del Vogue USA, el grup de música Blondie, l’actriu Camilla Belle, Emmanuelle Alt editora del Vogue França, François Pinault, Patrizio di Marco, etc., etc.



Invitades a la inauguració. Adalt
Camilla Belle i abaix Carlota Casiraghi.

El Museu Gucci està situat dins de l’històric Palazzo della Mercanzia a la Piazza Signoria de Florència. En aquest Museu s’exhibirà una exposició permanent amb elements trets de l’arxiu històric de Gucci juntament amb instal·lacions d’art contemporàni financiades per la Fundació François Pinault. El Museu es completa amb el Icon Store de la marca, la llibreria, la cafeteria i la botiga de regals.


Façana principla del Museu Gucci a Florència.

El Museu té tres plantes i està dividit en diferentes sales temàtiques inspirades en els símbols i motius representatius de la casa.

A la planta baixa hi trobem el Gucci Caffè que es converteix en el nou punt de trobada tant pels florentins com pels turistes. La llibreria, que està administrada pel grup Rizzoli. Gràcies a aquesta associació, el Museu Gucci oferirà publicacions pels amants de la moda, l’art, la fotografia i l’arquitectura. La Icon Store, que ofereix la possibilitat d’adquirir articles d’edicions úniques de la línia exclusiva Icon Collection.


Llibreria Rizzoli al Museu Gucci.

L’exposició permanent recórre a través de la temàtica “Viatge” bauls, maletes, complements i diferents articles al llarg de la història de la casa Gucci. Allà podrem trobar les primeres col·leccions de Guccio Gucci inspirades en la clientela de la jet-set internacional de la època. Mentre, a l’Espai d’Art Contemporàni podem trobar obres d’art de diferents artistes selectes en col·laboració amb la Fundació François Pinault. En una sala contigua es presentaràn instal·lacions de cine, video, movie art i documentals. 





Dues imatges de l'interior del Museu Gucci amb
peces i articles de l'arxiu històric de Gucci.


L’entrada costa 6€ dels quals el 50% es destinarà a un fons per a la conservació i restauració dels tresors artístics més emblemàtics de Florència.

Horari:
Museu 10 a 20h.
Icon Store 10 a 20h.
Llibreria i Cafeteria 10 a 23h.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada