26 de setembre del 2013

PRIMERA FIRA STEAMPUNK de Barcelona




Aquest dissabte 28 de setembre se celebra la primera edició de la Fira Steampunk de Barcelona dins del marc de l’event europeu EuroSteamCon 2013 que té lloc a diferents ciutats a tot Europa. L’edició de Barcelona tindrà lloc a l’Estació del Nord.

Per crear una mica de curiositat sobre l’steampunk primer de tot us vull fer 4 pinzellades perquè conegueu aquest subgènere o tribu urbana. L’steampunk neix d’un subgènere literari de la ciencia ficció durant la década de 1980 a mans d’escriptors coneguts per la seva narrativa cyberpunk. A dia d’avui aquest moviment ha evolucionat convertint-se en un moviment artístic i sociocultural. Estèticament s’ambienta en l’Anglaterra de la revolució industrial, la tecnologia a vapor és la predominant, i l'època victoriana. L’steampunk beu de treballs de H.G.Wells i Jules Verne i de l’imaginari creat en les seves obres amb invencions retrofuturistes.


Representants de l'estètica steampunk.
L’objectiu de la Primera Fira Steampunk és reunir a aficionats i professionals on poder mostrar les seves creacions, debatre i donar-se a conèixer inmersos en un entorn tematitzat. També serà un aparador per dissenyadors, il·lustradors i performers que mostraran la seva obra.



Algunes de les activitats que tindran lloc dins de l’Estació del Nord són:
  • Classes de balls victorians tradicionals
  • Concerts del grup Freak Fandango Orchestra, Suddenlash.
  • Conferències on es tractaran des de la tecnologia dins del món de Jules Verne fins a la parapsicologia en el segle XIX.
  • Concursos de Barrets i Rayguns.

 
Exemplar de Raygun.


1ª Fira Steampunk de Barcelona
Lloc: Estació del Nord (Carrer d'Alí Bei, 80).
Dia: Dissabte 28 de Setembre de 11h a 21.30h.
Preu: 2€ anticipada, 3€ taquilla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada