29 d’agost del 2011

Despedida a un gran dissenyador nacional: Jesús del Pozo





El dissabte 13 d’agost, a la tarda, el dissenyador de moda Jesús del Pozo va morir als 65 anys, al Hospital La Paz de Madrid a causa d’un enfisema pulmonar que tenia des de feia anys. En un comunicat emès per l’empresa es manté la desfilada prevista pel 16 de setembre dins de la Cibeles Fashion Week.



Ha marxat una figura important dins de la moda espanyola dels últims anys. Va ser el primer dissenyador de moda que va rebre la Medalla de Oro al Mérito de las Bellas Artes al 1998 i va obtenir el Premi Nacional Cristóbal Balenciaga al 1989 i l’Agulla d'Or
al 1981.

La seva primera col·lecció data del 1976 amb una col·lecció per a home. A la mateixa època estaven Antonio Miró i Adolfo Domínguez també dissenyant per home únicament. Va començar amb la moda masculina però aviat va començar a dissenyar per a dona ja que “era més fàcil de comercialitzar i el prêt-à-porter femení és una columna vertebral molt més sòlida i forta per ampliar una marca”. Sempre es va definir com un creador per una dona que no es volia disfressar sinó arreglar-se per a ella mateixa i que per això feia “una moda dúctil i adaptable perquè cada persona aporti algo de la seva personalitat”. Al 1998 va participar creativament en el vestuari de la òpera Carmen i també va vestir per algunes zarzuelas i la dansa com el Ballet Nacional de Cuba. Va coquetejar amb els volums i la influència japonesa donant pas a la sobrietat i l’elegància característica del dissenyador.


Preocupat pel sector de la moda en el país, va impulsar juntament amb Angel Schelesser, Antonio Pernas, Modesto Lomba i Roberto Verino la creació de l’Associació de Creadors de Moda d’Espanya (ACME) per tal de professionalitzar el sector de la moda i que va presidir fins al desembre del 2000.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada