23 de gener de 2012

ASVOFF Barcelona Festival


Aquesta setmana es presenta ben completa d’events varis ja que coincideixen The Brandery, el 080 Barcelona Fashion Week i el Festival ASVOFF Barcelona.

Del que vull parlar més en profunditat és del Festival ASVOFF ja que és la primera edició que es fa a la ciutat de Barcelona.L’ASVOFF Barcelona Festival està dirigit per Diane Pernet, crítica de moda i periodista audiovisual que és reconeguda per les seves fotografies de moda del New York dels anys 70. Té també un blog A Shaded View on Fashion on exposa els seus documentals i on també descobreix nous talents. Considerada també una gurú de la moda, la seva passió es troba darrera les camàres, ha realitzat vàries col·laboracions i cameos a pel·lícules com Prêt-à-porter, de Robert Altman, o The Ninth Gate, de Roman Polanski.

Imatge de Diane Pernet.
Al 2008, paral·lelament a les seves col·laboracions en diverses revistes de moda i tendències com Joyce, Elle o Vogue, Diane Pernet va decidir crear A Shaded View on FashionFilms (ASVOFF), el primer festival de cine i moda del món. A través d’aquest festival es difón el treball d’aquells directors que treballen en el món de la moda. Diane està considerada com una de les figures clau del cine i la moda tant per la seva capacitat per detectar la força d’un nou gènere com el fashion film com per ser la responsable de crear una plataforma de llençament per a nous creadors a través d’ASVOFF, un escenari on donar-se a conèixer a nivell internacional.

Tradicionalment la moda s’ha associat a la imatge estàtica: la fotografia. Relacionant grans noms del món de la fotografia amb el món de la moda. Diane Pernet va crear al 2008 el festival A Shaded View on Fashion Film dedicate íntegrament al cine i la moda i inspirit pel seu propi blog A Shaded View on Fashion. Des del seu llençament ha guanyat la confianza i el prestigi de la crítica pel seu carácter innovador i la seva capacitat de reformular la concepció de la moda i la seva representació a través del llenguatge cinematogràfic. El festival ofereix curtmetratges i documentals, conferències i taules rodones, performances i instal·lacions artístiques que ha aconseguit atreure a noms com Chris Cunningham, Róisín Murphy, Nick Knight, Erwin Olaf, Nobuyoshi Araki, Tilda Swinton, Steven Klein, Mike Figgis, Chloë Sevigny, Dita Von Teese, Max Vadukul, Bruce Weber i Ryan McGinley així com Yves Saint Laurent, Gucci, Gareth Pugh, Sergio Rossi, Hussein Chalayan, Mr. Pearl, Rodarte, Givenchy, Yohji Yamamoto i Thom Browne.

Alguns fotogrames dels curtmetratges i documentals
que es podran veure a ASVOFF.

Cada any, París acull una edició d’aquest festival que es repeteix en diferentes ciutats del món com New York, London, Tokio, Moscow, Méjico i Cannes. Per primera vegada, Barcelona serà la seu a Espanya del ASVOFF i estarà ubicat al CaixaFòrum.

L'ASVOFF és un event que reuneix grans noms del món de la moda, l’art i el cinema. Durant quatre dies, es mostren els millors curtmetratges on els protagonistes absoluts són les tendències en l’àmbit de la creativitat dins el món de la moda. 

L’ASVOFF Barcelona tindrà lloc del 24 al 27 de gener del 2012 al CaixaFòrum. Hi ha tres competicions dins del festival: una per a professionals, una altra centrada en creacions realitzades amb mòbils, i la tercera pensada per a estudiants d’escoles de disseny, moda i cinema. Les competicions de films realitzats amb mòbils i per a estudiants seran evaluats per un jurat de renom internacional.

El festival també acull un programa de projeccions, Best of, on es podrà veure una selecció comissariada per Diane Pernet, taules rodones i xerrades amb professionals de la indústria: El dimarts 24, a les 18.45h, de gener per exemple, Charo Mora presentarà Narraciones on es podràn veure alguns dels millors documentals sobre moda realitzats a Espanya amb films de Eugenio Recuento, Daniel Riera, Gorka i Diego Postigo, entre altres.A tenir en compte:

Dimarts 24 a les 18.45h : Presentació de Narraciones de Charo Mora.

Dimarts 24 a les 20.30h : Best of ASVOFF presentat per Diane Pernet.

Dijous 26 a les 18h : Les mains d’Hermès : viatge pels tallers dels artesans d’Hermès per veure com confeccionen els diferents productes de la marca.

Divendres 27 a les 17.30h : Feminist Fashion Film Now : projecció de films des dels inicis del cine feminista en blanc i negre a l’actualitat i des del cine popular a la performance artística.